Tijdelijk en snel geld verdienen? 5 manieren

snel extra geld verdienen
Na die dure feestmaanden kunnen we allemaal wel een extra zakcentje gebruiken. Maar hoe kun je tijdelijk en snel geld verdienen, voor bijvoorbeeld de vakantie, zonder ergens aan vast te zitten? Vergroot je budget – naast je huidige baan of studie – met deze tips.

5x snel extra geld verdienen

Snel extra geld verdienen om bijvoorbeeld je vakantiebudget te vergroten, dat ene luxe cadeau voor je partner te kopen of om een onverhoopte reparatie te kunnen betalen? Met deze tips kun je tijdelijk je spendeerbudget verhogen, zonder te vallen voor misleidende MLM-verkopen. Veilige side hustles dus, waarmee je straks iets heel leuks kunt kopen!

Tip 1: Opruimen en verkopen

Met de eerste tip om tijdelijk en snel wat extra geld te verdienen, kun je direct beginnen. Houd grote opruiming in huis en verkoop spullen die je niet meer nodig hebt. Mest je kledingkast uit, haal de bezem door je boekenkast en kijk ook even wat er nog allemaal op zolder ligt. Maak alles goed schoon en repareer waar nodig, voor je de spullen te koop aanbiedt.

Waar kun je het beste je spullen verkopen?

 • Vinted: Hier verkoop je snel kleding, schoenen, boeken en kleine interieuraccessoires. Maak mooie foto’s en zet eventueel bundelkorting aan om de kans op grote aankopen te verhogen
 • Marktplaats: Dit is een prima plek om meubels online te verkopen. Maar ook kleding, accessoires en speelgoed verkoopt hier nog goed
 • Facebook verkoopgroepen: Voor items met kleinere prijsjes wil je misschien niet de moeite doen om te verzenden. In dat geval kun je in lokale verkoopgroepen op Facebook je koopwaar aanbieden
 • Rommelmarkt: In één dag extra geld verdienen? Huur dan een kraampje bij een rommelmarkt, richt je kraampje gezellig in en hoop op een goede verkoop
 • Garage sale: Nog makkelijker en goedkoper is het organiseren van een garagesale bij jou thuis. Hier deel ik mijn ervaring met het organiseren van een garage sale. Spoor je buren aan om ook hun huizen/ garages te openen op dezelfde dag om meer buurtgenoten te lokken met een groter aanbod

Tip 2: Heitje voor karweitje

Deed jij vroeger als kind ook weleens heitje voor karweitje? Als ik snel wat extra zakgeld wilde, ging ik de buurt rond met de vraag of buren nog een klusje voor mij hadden. Ik liet honden uit, leverde lege flessen in en bracht glas naar de glasbak. Maar wat zou nou een klusje zijn voor volwassenen? Probeer daarbij jouw talenten in te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 1. Oppassen (op kind of huisdier)
 2. Schoonmaken
 3. Klusjes (behangen, schilderen, lampen ophangen)
 4. Poppendokter
 5. Coupeuse (gordijnen inkorten, broeken innemen, knopen aanzetten, naden stikken)
 6. Tuinieren
 7. Strijk-service

Adverteer je werkzaamheden bijvoorbeeld op lokale Facebookpagina’s, zet het in de buurt-app en vertel vrienden en familie erover.

Tip 3: Tijdelijk baantje

Wist je dat sommige arbeidsbureaus ook tijdelijke baantjes aanbieden? Betaalde werkzaamheden zonder vaste contracten zijn bijvoorbeeld: surveilleren bij examens, bardienst op festivals of servicemedewerker op een beurs. Voor tijdelijk werk kun je vacatures bekijken op Indeed en Tempo Team. Freelancers kunnen Fiverr raadplegen.

Een ander tijdelijk baantje is het overnemen van een krantenwijk of folderwijk van een kennis, zoals tijdens vakanties of drukke periodes op school.

Tip 4: Spullen maken en verkopen 

Ben je heel creatief? Probeer dan je spullen te verkopen!

Op Etsy maak je gemakkelijk een account aan waar je vervolgens je spullen te koop aanbiedt. Mooie schilderijen, digital artwork als printables, fotoposters en sleutelhangers… Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel kopers voor. Kijk goed wat de concurrentie doet en zorg dat jouw aanbod uniek is en redelijk geprijsd.

Je kunt ook kringloopvondsten opknappen en doorverkopen. Een goedkoop nachtkastje opknappen met restjes verf die je misschien nog thuis hebt, een bijzettafel pimpen met verf en behang samples van de bouwmarkt of oude kettingen uit elkaar halen en gebruiken om nieuwe sieraden mee te maken.

Tot slot kunnen mensen met groene vingers proberen stekjes te verkopen. Door ze aan te bieden in leuke plantenpotjes van de kringloop of in versierde jampotjes, maak je jouw koopwaar nog aantrekkelijker.

Tip 5: Online enquêtes

Wist je dat je ook geld kunt verdienen vanuit je luie stoel? Simpel thuiswerk waarbij je geen ervaring of diploma nodig hebt. Bij Cashback sites zoals bijvoorbeeld Euroclix, Qassa en Shopbuddies kun je geld verdienen door voornamelijk het invullen van vragenlijsten. Daarnaast kun je extra geld verdienen door advertenties te bekijken, aankopen bij speciale sites te doen en het uitnodigen van vrienden om ook lid te worden van die sites.

Het enige nadeel van dit soort thuiswerk is dat extra geld verdienen heel langzaam gaat. Je krijgt namelijk slechts een paar cent per actie, dus reken je niet rijk. Maar als je af en toe wat tijd over hebt en al blij bent met een tientje meer budget aan het eind van de maand, dan is dit een goede optie.

Geld verdienen met bloggen

Kun je ook snel extra geld verdienen als blogger? Mijn antwoord is ja en nee. Als je nog geen blog hebt, verwacht dan niet dat je binnen een maand al inkomen hebt. Maar als je al wel iets online hebt opgestart, kun je zeker geld verdienen met een blog. Lees bijvoorbeeld mijn tips over barters en affiliate samenwerkingen eens.

Daarnaast kun je geld verdienen met het plaatsen van advertorials en advertenties. En met een goed bereik op social media kun je wellicht betaald worden om reclame te maken op bijvoorbeeld Instagram, TikTok en Facebook. Wees vooral niet bang om geld te vragen voor je diensten!

tijdelijk extra geld verdienen

Weet jij al waarmee je jouw budget tijdelijk kunt verhogen? Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven