Laat je portemonnee maar thuis bij deze all-inclusive pretparken in Nederland

all-inclusive pretparken in Nederland
Een dagje uit in een attractiepark kan behoorlijk prijzig zijn. Naast de entreebewijzen, betaal je immers ook parkeerkosten en ben je vaak nog geld kwijt aan een hapje en een drankje. Bij deze leukste all-inclusive pretparken in Nederland kun je onbeperkt smullen.

5 all-inclusive pretparken in Nederland

Liefhebbers van attractieparken weten, dat je altijd meer geld kwijt bent dan je hoopt, na een dagje in een pretpark. Ook al neem je eigen eten en drinken mee, toch kan het snel in de papieren lopen als je voor ieder gezinslid een ijsje besteld of een snack koopt. Bij deze all-inclusive pretparken in Nederland kun je bijna je portemonnee wel thuislaten, omdat je hier onbeperkt kunt genieten van eten en drinken.

Lees in dit overzicht wat je per all-inclusive pretpark kunt verwachten.

Drouwenerzand (Drouwen)

Drouwenerzand wordt meermaals genoemd als voordeligste attractiepark in Europa. Het pretpark is niet heel groot, maar kinderen van alle leeftijden kunnen hier best een hele dag zoet zijn. Er is een speeltuin voor de allerkleinsten en er zijn meerdere attracties, van een spookhuis tot een carrousel en meerdere wilde kermisattracties.

In het restaurant kun je gratis smullen van het buffet. Op een papiertje kruis je jouw bestelling aan en het wordt voor je neus klaargemaakt. Het aanbod is niet groot, maar daar betaal je dan ook voor. Je krijgt onbeperkt friet, snacks (kaassouffle, kroket, frikandel, hamburger), soep, waterijs en witte bolletjes. Ook ligt er soms vers fruit voor het grijpen, maar dan moet je wel snel zijn, want voor je het weet is het op!

Ook kun je hier koffie, thee, limonade en water tappen, zo vaak als je maar wil. Neem eventueel een eigen thermosbeker mee om afval te besparen.

Duinen Zathe (Appelscha)

Duinen Zathe is al eens bekroond als beste uitje in Friesland. Dit all-inclusive attractiepark staat bekend om het grote verkeerspark, maar heeft ook meerdere attracties voor diverse leeftijden. Kinderen tot 6 jaar kunnen zich vermaken in Kinderland, een apart gedeelte waar kleintjes ongestoord kunnen spelen.

Ook hier is het eten en drinken gratis beschikbaar voor bezoekers. Denk aan simpele belegde broodjes, friet, gefrituurde snacks, soep en ijs. Qua drinken schenken ze hier thee, koffie en limonade. Meer heb je niet nodig, toch?

De Waarbeek (Hengelo)

Het kleinschalige attractiepark De Waarbeek in Hengelo mag niet aan dit lijstje met leukste all-inclusive attractieparken in Nederland ontbreken. Waarom niet? Omdat het een mooi, overzichtelijk speelpark is waar veel kinderen (en hun ouders) graag komen.

Voor dino fans is er de Dino Discovery, Dino Expres en de Raptor Adventure. De allerkleinste bezoekers vermaken zich met de Eendjesmolen en de Oldtimers. Grote kids vinden vaak attracties als de rodelbaan wel erg leuk.

En natuurlijk ook hier het standaard buffet waar je als bezoeker gratis van mag pakken, zoals friet en snacks, broodjes, ijs, warme dranken en limo.

Mondo Verde (Landgraaf)

Mondo Verde is anders dan de andere attractieparken in dit overzicht. Het is naast een attractiepark ook nog een speelparadijs, dierentuin en waterpark. Bovendien zijn hier wereldtuinen waar je heerlijk doorheen kunt wandelen.

Uiteraard is ook dit weer een leuk all-inclusive attractiepark in eigen land, waar je naast broodjes, pasta, friet en snacks ook onbeperkt slush puppies kunt tappen. Iets wat onze oudste en zijn vriendje dan ook graag deden tijdens ons laatste bezoek. Het aanbod “gratis” eten en drinken is hier gevarieerder dan in andere all-inclusive pretparken in Nederland

Duinoord (Helvoirt)

Tot slot tippen we Duinoord, dat misschien beter past in de categorie all-inclusive buitenspeeltuin. Je vindt hier dan ook niet zozeer grote attracties, maar wel een klimbos, doolhof en heel veel speeltoestellen voor grote en kleine kinderen.

Eten en drinken van het Mazzelbuffet is bij de prijs inbegrepen. Je mag dus zo veel en zo vaak opscheppen en inschenken als je zelf wil. De keuze is reuze, want je smult hier onder andere van pizza, pannenkoeken, gebak, salades en pasta.

Ook zin om je portemonnee thuis te laten en geen grote lunchpakketten voor te bereiden thuis? Dan zijn deze attractieparken ideaal!

Lees ook onze tips om geld te sparen voor de vakantie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top