De voordelen van AH Koopzegels sparen

AH Koopzegels voordelen
Al jaren sparen miljoenen mensen wat extra boodschappengeld door middel van de AH Koopzegels. Maar wat zijn nou de voordelen van dit spaarsysteem en levert het ook echt iets op? Lees in dit artikel waarom deze manier van sparen eigenlijk een heel goed idee is.

Zegelboekjes verleden tijd

Ik zie ze nog in de keukenla bij mijn ouders liggen: de spaarboekjes van Albert Heijn. Vaak met de bladzijdes ietwat omgekruld van het vele bladeren en plakken. Dikwijls mocht ik ook helpen plakken als we weer boodschappen hadden gedaan. Alhoewel deze zegelboekjes niet meer worden uitgegeven, is het sparen van AH Koopzegels nog altijd hit in veel Nederlandse huishoudens.

Zo werkt het

Tegenwoordig hoef je niet meer te plakken, maar krijg je de spaarzegels gewoon digitaal in de gratis Albert Heijn app. Dat gaat zo:

Per 1 euro aan boodschappen kun je een spaarzegel van 10 cent kopen. Met een Mijn Albert Heijn Premium abonnement kun je zelfs bij elke euro die je besteedt, twee Albert Heijn Koopzegels t.w.v. €0.20 kopen. Voor een volle spaarkaart heb je 490 spaarzegels nodig. Dat boekje kost je dus eigenlijk 49 euro, maar omdat je het langzaam spaart, merk je dat nauwelijks in je portemonnee. Een volle spaarkaart levert je 52 euro op. Dat is 3 euro winst. Misschien lijkt dat niet heel veel, maar met een rendement van 6% is dat meer dan menig ander spaarfonds.

Let op: Sinds eind 2023 worden de volle spaarboekjes niet meer ingewisseld voor contant geld, zoals op de site van AD te lezen valt.

Voordelen AH Koopzegels

Wat zijn de voordelen van AH Koopzegels? Wij zetten de pluspunten voor je op een rijtje:

  1. Deze spaaractie heeft een hoog rendement en maakt het dan ook aantrekkelijker dan geld op een spaarrekening zetten
  2. De AH Koopzegels ontvang je digitaal. Je kunt dus geen zegeltjes (en dus geld) meer verliezen
  3. Zowel in de winkels bij de kassières en de zelfscan-kassa’s, als bij online boodschappen krijg je de optie om extra koopzegels te sparen
  4. De Koopzegels zijn gekoppeld aan je BONUS kaart. Je hoeft er dus geen extra handeling voor te verrichten
  5. Bij een volle spaarkaart kun je dit laten uitbetalen op je bankrekening of het bedrag als korting verrekenen met je boodschappen (ook online)
  6. Het sparen gaat langzaam, maar ook vrijwel ongemerkt
  7. In de app kun je gemakkelijk terugzien hoeveel je al hebt gespaard
  8. In de app kun je ook een persoonlijk spaardoel instellen, zoals een zakcentje voor vakantie. Wellicht motiveert het om makkelijker geld opzij te zetten
  9. Zit je even krap bij kas en wil je eerder uitbetaald krijgen? Dat kan, maar dan loop je de winst mis en krijg je alleen het gespaarde bedrag uitbetaald
  10. Je kunt het spaarprogramma ook tijdelijk pauzeren, als het financieel wat minder goed uitkomt

Vind jij de voordelen van de AH Koopzegels ook de moeite waard?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top