10 gratis zomeruitjes met kinderen

gratis zomeruitjes met kinderen
De zomervakantie is al duur genoeg! Bespaar geld dankzij deze tips voor gratis zomeruitjes met kinderen. Allemaal kosteloze activiteiten die je in Nederland kunt doen. Veel plezier samen!

Gratis kidsproof uitjes in de zomer

Voor een dagje pretpark of museum moet je vaak al snel veel geld neertellen. Maar ook zonder georganiseerd vermaak kun je kinderen in de vakantie echt wel zoet houden. Deze gratis zomeruitjes met kinderen zijn misschien wel net zo leuk, maar kosten niets.

#1 Natuurspeeltuin

Vies worden is verplicht in de natuurspeeltuin. Door heel Nederland zijn er echt wel veel leuke te vinden, waar je geen entreegeld voor hoeft te betalen. Het Belevenissenbos in Lelystad is hier favoriet, maar ook Mak Blokweer in Hoorn, Jeugdland in Amsterdam en Speelbos de Zevensprong in Zeewolde (inclusief kabouterpad) zijn enkele voorbeelden van te gekke speeltuinen in de openlucht.

#2 Muizenhuis

Ontmoet Sam en Julia in Amsterdam. In Het Muizenhuis staan deze kleine helden centraal. Hier vind je namelijk een mini-museum waarbij je op visite gaat bij de muizen zelf. Een bezoek duurt ongeveer 20 minuten en reserveren is niet nodig. Stap gewoon de winkel op het Muntplein in Amsterdam binnen en kijk je ogen uit!

Extra tip: Bezoek daarna eventueel een bibliotheek om de boeken van Het Muizenhuis (thuis) te kunnen lezen.

#3 Natuurwandeling

Maak samen de mooiste natuurwandelingen! Via de website van Natuurmonumenten kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse uitgestippelde OERRR routes. Of kijk op Wandel.nl voor leuke korte wandelingen in de buurt.

#4 Speurtocht

Stap eens de lokale VVV binnen en vraag of er gratis speurtochten voor kinderen zijn uitgezet. Vaak is er wel een kosteloze activiteit voor kids verzonnen, zoals een speurtocht of wandelroute.

#5 Blotevoetenpad

Wist je dat wandelen op blote voeten de motoriek bevordert? Daarnaast heeft het nog meer gezondheidsvoordelen, maar het is vooral heel erg leuk. Er zijn een aantal blotevoetenpaden in Nederland gratis te bezoeken, namelijk: Blotevoetenpad Opende, Blote voetenpad Brabantse Wal en het korte blote voetenpad in de Schoorlse Duinen.

#6 Vliegtuigen spotten

Jullie gaan deze zomer misschien wel niet op vakantie, maar dat betekent niet dat jullie geen vliegtuigen kunnen zien. Ga naar Schiphol en bezoek daar het panoramaterras waar je alle vliegtuigen ziet komen en gaan. Langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan liggen twee spottersplaatsen, waar je met de auto kunt komen.

#7 Tuincentrum

In een tuincentrum hoef je geen geld uit te geven, als je je een beetje kunt inhouden. Waarom zou je dan naar tuincentra gaan? Omdat je tegenwoordig in de meeste tuinwinkels heel veel leuke activiteiten voor kinderen hebt. Speurtochten, draaimolens zelfs hele indoor speeltuinen! Aanraders zijn onder andere: Tuincentrum De Boet in Hoogwoud, Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer en Intratuin Duiven.

#8 Drielandenpunt

Wil je toch kunnen zeggen dat je deze zomervakantie in het buitenland bent geweest? Breng dan een bezoek aan het drielandenpunt in Vaals. Hier komen namelijk de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Je vindt hier tevens de hoogste speeltuin van Nederland en je kunt vanuit hier diverse wandelroutes volgen.

#9 Rommelmarkt

Wordt er bij jou in de buurt een vrijmarkt georganiseerd? Begin dan alvast maar met opruimen! Want een plekje op de vrijmarkt is niet alleen een leuk gratis zomeruitje met kinderen, maar kan zelfs geld opleveren! Op sommige plekken is het ook toegestaan om kinderen gewoon met een kleedje te laten zitten, zoals in een winkelcentrum of op de stoep in de woonwijk.

#10 Speeldag

Houd de socials van jouw gemeente in de gaten, want in veel plaatsen in Nederland worden tijdens de zomervakantie speeldagen georganiseerd. In de stad zijn er spelletjes te doen, kun je (gratis) workshops volgen en deelnemen aan toffe demonstraties van bijvoorbeeld de brandweer.

Ook interessant: 10 gratis zomeruitjes voor volwassenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven