Geld verdienen met Koningsdag? De 15 leukste vrijmarkt tips

geld verdienen koningsdag
Geld verdienen op Koningsdag? Of je nu geld wil inzamelen voor een goed doel of gewoon een leuk zakcentje bij elkaar wil sprokkelen voor jezelf: Op de vrijmarkt die op 27 april gehouden wordt, kun je jouw spaarpot goed spekken. Hier vind je 15 tips, ook als je niets te verkopen hebt. 

15x geld verdienen met Koningsdag

Inzamelen voor een goed doel of gewoon lekker geld verdienen op Koningsdag om een extra zakcentje te hebben? Je kunt op de vrijmarkt van alles doen om wat bij te verdienen. Op 27 april mag vrijwel alles, dus laat je fantasie de vrije loop. Hier vind je 15 leuke tips om er een geslaagde dag van te maken.

Spullen verkopen

Op de vrijmarkt is het gebruikelijk om tweedehands spullen te verkopen. Dus ruim je huis grondig op en verkoop wat je niet meer nodig hebt. Vraag eventueel aan familie en kennissen of je ook bij hen even moet helpen de schuur of de zolder op te ruimen. In ruil daarvoor mag je de items die ze wegdoen verkopen op Koningsdag.

Heb je geen spullen te koop? Misschien heb je dan wel groene vingers en kun je mensen blij maken met stekjes van planten. De graslelie, de lantaarnplant en de pannenkoekenplant zijn heel gemakkelijk te stekken. Verkoop je stekjes in lege potjes of in bakjes van de kringloop.

Ben je creatief? Verkoop je zelfgemaakte spullen dan op 27 april. Denk aan: sleutelhangers, schilderijtjes, tekeningen en zelfgemaakte kaarten.

(tekst gaat verder onder de foto)

geld verdienen koningsdag

Diensten aanbieden

Je hoeft niet iets te verkopen om geld te verdienen op Koningsdag. Bied deze feestdag een dienst aan waar mensen blij van worden. Unieke en simpele voorbeelden vind je hieronder:

Op deze dag willen mensen opgaan in het feestgedruis. Niet iedereen heeft oranje kleding in de kast hangen, dus kun je aanbieden om ze voor een klein prijsje te schminken. Dat hoeven heus geen ingewikkelde maskers te worden. Met een Nederlandse vlag op het voorhoofd of kroontjes (eventueel versierd met plakdiamantjes) op de wang zijn veel mensen ook al blij.

Nagels lakken is ook altijd een klassieker. Koop wat potjes oranje nagellak bij de drogist, of verf nagels van voorbijgangers rood-wit-blauw. Voor een meerprijs geef je er ook nog een korte handmassage bij.

Je kunt ook aanbieden om haren mooi te vlechten. Gebruik oranje lintjes en kraaltjes om de haren extra feestelijk te maken.

Zet een tafeltje neer en ga de toekomst voorspellen van je gasten. Leg tarotkaarten of laat ze een engelenkaart trekken. Heb je dat allemaal niet in huis? Dan kun je zelf een leuk verhaal verzinnen. Breng je voorspelling met humor, zodat mensen weten dat ze het met een flinke korrel zout moeten nemen.

Ben je goed in complimentjes uitdelen? Laat mensen dan voor een klein bedrag een complimentje bij je kopen. Schrijf je opsteker op een mooi papiertje, zodat mensen het bij zich kunnen dragen.

Laat de dichter in jezelf los en verkoop korte gedichten om geld te verdienen op Koningsdag. Laat de mensen een onderwerp verzinnen en vraag eventueel of het gedicht voor henzelf is of voor iemand anders. En ga daarna aan de slag met een persoonlijk rijm. Het helpt om de dagen ervoor al wat korte rijmpjes te maken, zodat je lekker op dreef bent. Pro tip: Bij de kringloop koop je voor weinig mooi briefpapier.

Laat je liever mensen lachen? Verkoop dan moppen. Voor 20 cent kunnen mensen een mop bij je bestellen. Dat is leuk geld verdienen op Koningsdag, toch?

(tekst gaat verder onder de foto)

Optreden

Heb je andere talenten? Laat deze dan zien om geld te verdienen op Koningsdag! Dit zijn voorbeelden van toffe activiteiten om te doen op de vrijmarkt.

Vertoon je zangkunsten en zing mee met jouw favoriete artiesten. Liever niet zelf zingen? Mensen kunnen ook voor een kleine bijdrage meedoen met jouw karaokemicrofoon. Maak een klein podium van stoepkrijt en wat slingers. Er zijn diverse apps voor je smartphone en tablet (zoals Karafun) om te gebruiken.

Geen stem als een nachtegaal, maar wel goede dans skills? Studeer dan wat TikTok dansjes in om mensen mee te vermaken op Koningsdag. Leuk om dit met vrienden te doen. Net als hierboven getipt, hoef je niet al het werk alleen te doen. Je kunt er eventueel ook een soort Just Dance van maken, door mensen te laten betalen voor een snelle dans tutorial. Wie weet heb jij straks de hele straat aan het dansen!

Spelletjes zijn eigenlijk ook onmisbaar op de vrijmarkt met Koningsdag.  Denk aan koekhappen, raadspelletjes, spijkerpoepen en zaklopen. Er zullen meer mensen betaald deelnemen als er een kleine prijs tegenover staat. Koop bijvoorbeeld bij de kringloop gekke items die je als hoofdprijs beschikbaar stelt.

Je kunt voorbijgangers ook vermaken met goocheltrucs. Laat jouw leukste trucjes zien en ga daarna met de hoge hoed langs het publiek om geld op te halen.

In grote steden kom je ook vaak levende standbeelden tegen. Kun jij ook goed stil staan? Trek dan je mooiste verkleedpak aan en vermaak mensen met jouw standbeeld-kunsten.

(tekst gaat verder onder de foto)

koningsdag activiteiten vrijmarkt

We zijn ben heel benieuwd met welke activiteit op de vrijmarkt jij een extra centje gaat verdienen. Veel plezier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top