5 praktische tips uit Let’s Talk Money

Let's talk money tips

Wil je meer orde op zaken stellen in je financiële situatie? Zit je krap bij kas? Of ben je nieuwsgierig naar hoe je nog beter kunt budgetteren? Het zelfhulpboek ‘Let’s Talk Money’ kan je hierbij helpen! Met inspirerende verhalen, praktische tips, maar ook hands on opdrachten waarmee je direct de daad bij het woord kunt voegen. Deze 5 tips uit het boek delen we alvast met je.

Over Djennah van Nieuwenhove

Djennah van Nieuwenhove is docent budgetcoach en financieel trainer. Maar ze is bovenal ervaringsdeskundige en weet als geen ander hoe je uit een diep financieel dal kunt klimmen. Niet alleen goedbedoelde adviezen dus, maar echte tips uit de praktijk.

Djennah was namelijk jaren geleden het slachtoffer van een flinke fraudezaak, waarbij een kopie van haar paspoort was gebruikt om enkele horecazaken op haar naam te openen. Alhoewel ze werd vrijgesproken, kreeg ze toch een rekening van ruim 20.000 euro gepresenteerd. Geld dat ze als alleenstaande moeder van een 6 maanden oude baby niet had.

De verleiding was groot om in een diepe put te geraken, maar Djennah voelde zich vooral strijdbaar. Ze begon boeken te lezen van psychologen en economen, verdiepte zich in diverse financiële theorieën en testte heel wat bespaartips en budget tools.

Ze bouwde haar eigen merk ‘Budget Brunette’ en nu -inmiddels 10 jaar later- is ze afgestudeerd docent budgetcoach en wil ze voornamelijk vrouwen helpen financieel zelfverzekerd te worden. Haar boek ‘Let’s Talk Money’ is daar een mooi voorbeeld van.

5 tips uit Let’s Talk Money

“De gids die van jou een zelfverzekerde vrouw maakt” is de slogan van het zelfhulpboek ‘Let’s Talk Money’. In slechts 14 hoofdstukken krijg jij tips en handvatten om direct aan de slag te gaan om jouw finacien beter te begrijpen, te verbeteren en bij te houden.

Van financiële administratie tot een heuse ‘Money Magnet Mindset‘, met dit boek kan iedereen uit de voeten. Of je nu goed bent in rekenen of helemaal niet.

Het boek staat boordevol tips, dus als je echt het voornemen hebt om serieuzer met geld om te gaan, moet je echt dit boek in huis halen. Deze 5 tips vonden wij heel behulpzaam en opvallend, dus die willen we, bij wijze van sneak preview, graag alvast met je delen.

Tip 1: “Geldbeheer gaat niet alleen om cijfers, maar om gewoontes”

Goed met geld omgaan is meer dan alleen maar budgetten berekenen. Het gaat om een verandering in mindset en gewoontes. Daarom vind je in dit boek niet een opsomming met bespaartips, maar opdrachten en adviezen als structurele oplossing. Daar heb je uiteindelijk namelijk veel meer aan.

Tip 2: “Geld heeft pas meer waarde als jij die toekent”

1 euro is maar 1 euro. Niet meer, niet minder. Dat klinkt logisch, maar is het in de praktijk niet. Want de meeste uitgaven die we doen, zijn gekoppeld aan emoties. Het is het vervullen van een behoefte. Heb je concertkaartjes van je favoriete band kunnen bemachtigen? Dan voelt het vast als de beste uitgave ooit. Of die jurk die je koopt, omdat je niet zo lekker in je vel zit, lijkt een geweldige geldbesteding. Door dit te beseffen, leg je de basis om te kunnen herkennen wat echt slimme uitgaves zijn en wat niet.

Tip 3: “Meer geld op de rekening, geeft niet opeens meer financiële zekerheid”

Veel mensen denken: ‘Als ik meer geld heb, dan zijn mijn geldproblemen opgelost’. Een goed gevulde spaarpot geeft een bepaald gevoel van veiligheid, maar pas met de juiste financiële kennis en een duidelijk plan creëert het een goede spaarbuffer. Daarna kun je na gaan denken over wat echt vrijheid en veiligheid in je leven geeft.

Tip 4: “Reclame kan met alleen woorden een product in waarde laten stijgen”

Ben jij gevoelig voor reclame? Laat jij je snel verleiden door koopjes? Dan is het hoofdstuk ‘Valkuilen en uitgavenpatronen’ een must-read voor jou. Hierin legt Djennah haarfijn uit hoe slimme marketingtrucs en mooie reclames ons willen verleiden tot een aankoop. En als je die trucs eenmaal doorziet, kun je je er beter tegen wapenen. Zo voorkom je miskopen en bespaar je uiteindelijk meer geld dan door in te gaan op al die zogenaamde aanbiedingen.

Tip 5: “Geld uitgeven mag best een beetje pijn doen”

Van shoppen worden wij vrouwen blij. We maken heel kort een gelukshormoon aan, waardoor de quote ‘shopping is the best therapy‘ helemaal waar lijkt te zijn. Waarom zou geld uitgeven dan pijn moeten doen? Juist als je leert bewuster met geld om te gaan, de waarde ervan in gaat zien en je financiële zaken op orde hebt, ga je juist een beetje pijn voelen bij uitgaven. En dat is goed, omdat je daardoor nog bewuster met geld omgaat.

Wil je die laatste tip nog beter begrijpen? Of meer slimme weetjes en handige financiële tips lezen? Let’s Talk Money van Uitgeverij Lannoo is nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Misschien vind je dit ook interessant: Tijdelijk snel wat extra geld verdienen doe je zo.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven