10 gratis uitjes in de zomer voor volwassenen

gratis uitjes in de zomer
Wil je echt geld besparen deze zomer om te sparen voor de vakantie? Of zit je gewoon even krap bij kas en zit een reisje over de grens er niet in? Deze gratis uitjes in de zomer voor volwassenen kosten je helemaal niets! Behalve dan misschien wat reistijd en voorbereiding. Veel plezier!

10 gratis zomeruitjes

Tips voor gratis uitjes in de zomer. We kunnen ze allemaal wel gebruiken. Even een goedkoop dagje weg, zodat je geld overhoudt voor andere leuke dingen. En soms is het ook gewoon leuk om wat creatiever om te gaan met je vrije tijd, vind je niet?

Deze 10 zomerse uitstapjes hoeven geen geld te kosten:

#1 Picknick

Smeer een paar broodjes, snijd je favoriete fruit en rauwkost in hapklare stukjes, vul een trommel met koekjes en snoepjes en vergeet je hervulbare waterfles niet! Gezellig picknicken kan op heel veel plekken; in een stadspark, op het strand, in het bos en zelfs langs de slootkant.

Gebruik Google Maps om de dichtstbijzijnde watertappunten te vinden, om daar je fles gratis bij te vullen met water.

#2 Fietsroute

Kies op Fietsnetwerk.nl een mooie fietsroute uit en ga op pad! Ze hebben keuze uit honderden routes door heel Nederland. Van korte fietstochten voor beginners tot lange routes die je eventueel ook over meerdere dagen kunt verdelen.

#3 Dagje strand

De zon zien we niet zo heel vaak in Nederland. Dus als hij een dagje schijnt, dan is het strand dé plek om het ware zomergevoel te ervaren. Gewoon een handdoek inpakken, je zonnebrand en zonnebril niet vergeten en eventueel wat lekkers te eten en te drinken mee, zodat je ook geen geld hoeft uit te geven bij (dure) strandtenten.

#4 Gratis festival

Voor veel populaire festivals moet je diep in de buidel tasten voor een ticket. Maar wist je dat je in Nederland ook gratis festivals kunt bijwonen? Hier vind je alle gratis festivals die deze zomer gepland staan.

#5 Foto challenge

Leuk om alleen te doen, maar ook om samen te organiseren: een foto challenge! Ga op pad met een fotocamera of smartphone en maak de mooiste foto’s! Stel vooraf een lijstje samen met dingen die je onderweg kunt fotograferen. Ga je naar het bos? Bedenk dan opdrachten als; ‘Fotografeer een vogel’, ‘leg mooie lichtinval vast’ of ‘maak een bosselfie’. Wie kan als eerste de bingokaart afstrepen? En nog belangrijker: wie maakt de mooiste foto’s?

#6 Geocaching

Men neme: een smartphone met de Geocaching-app of een GPS. Hiermee ga je op zoek naar schatten, oftewel geocaches. Er zijn wereldwijd miljoenen caches verstopt, waaronder een heleboel in Nederland. De kans dat er bij jou in de buurt een te vinden is, is zeker aanwezig!

#7 Wandelen

Wandelen is een activiteit waarvan is bewezen dat het stressverlagend werkt en waarbij je gelukshormonen aanmaakt. Heb je nog meer redenen nodig om eropuit te trekken? Download eventueel de app van Wandel.nl om mee te doen aan uitdagende challenges. Maar je kunt ook gewoon in een willekeurig natuurgebied gekleurde pijltjes volgen.

#8 Kamperen in de tuin

Voor gratis uitjes in de zomer hoef je niet eens zo heel ver van huis. Maak bijvoorbeeld een camping in de achtertuin. Zet een tent op, hang vlaggetjes aan de schutting en zet de bbq alvast maar aan! Groot voordeel van deze thuiscamping is dat je wel lekker naar je eigen wc kunt blijven gaan.

#9 Bibliotheek

Even weg uit de hitte? Zoek dan verkoeling bij je lokale bibliotheek. In de meeste bibliotheken zijn gezellige zithoekjes gemaakt, waar je echt wel een paar uur kunt toeven.

#10 Stadswandeling

Tot slot tippen we ook nog een leuke stadswandeling als gratis uitstapje in de zomer. Stap even binnen bij de lokale VVV of het stadskantoor en vraag naar de mogelijkheden. Vaak zijn er wel gratis speurtochten te volgen. Soms op papier, andere digitaal (eventueel met QR-codes, dus vergeet je telefoon niet).

Ook interessant: De leukste all-inclusive pretparken van Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven