Deze Moederdag cadeaus hoeven niets te kosten!

gratis Moederdag cadeaus
Mothers’ Day is een feestdag, die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Al jaren zetten we ook de mama’s in Nederland in het zonnetje, door het geven van Moederdag cadeaus. Wil je niet meedoen met de commerciële hype, maar zou je wel graag jouw moeder iets willen geven? Aan deze geschenken hoef je geen geld uit te geven.

Gratis Moederdag cadeaus

Voor deze gratis Moederdag cadeaus hoef jij je portemonnee niet te trekken, maar moet je wel je handen uit de mouwen steken. Persoonlijk zijn wij fan van zelfgemaakte Moederdag geschenken, omdat daar veel meer liefde en aandacht in zit. Met deze 5 voorbeelden van cadeautjes die niets kosten, kun jij jouw (schoon)moeder, oma of geliefde vast verrassen!

Ingelijste tekening

Moeders vinden werkjes van hun kids vaak prachtig. Laat kinderen dan ook een mooie tekening maken met stift, potlood of waskrijt. Daarna kunnen jullie er een lijstje omheen maken met behulp van gekleurde washitape. Plak er een touwtje in lusvorm tussen, zodat de tekening aan een spijkertje kan worden opgehangen, net als een echt schilderij!

Volwassenen kunnen trouwens ook prima een zelfgemaakt kunstwerk cadeau doen. Gebruik eventueel in plaats van washitape, breed schilderstape en versier de randen dan met een vrolijk patroon.

Gepimpt fotolijstje met foto

Heb je toevallig nog (oude) foto’s liggen en een fotolijstje dat je niet meer gebruikt? Stop de foto in de lijst en versier het lijstje met stickers en speciale stiften (afhankelijk van de ondergrond). Je kunt zelfs nagellak gebruiken om de oude fotolijst te pimpen. Wees creatief!

Zelfgemaakte cadeaubon

In plaats van een hebbeding, geef je een ervaring. Maak bijvoorbeeld een cadeaubon waarin je aanbiedt samen iets leuks te gaan ondernemen. De echte bofkonten krijgen zelfs een heel bonnenboekje cadeau.

Cadeaubon ideeën voor volwassenen: Samen picknicken, tegoed om haar hele huis eens grondig te poetsen, een voetmassage, een volledig verzorg diner bij jou of haar thuis. Cadeaubon ideeën voor kinderen: Ontbijt op bed, een theatervoorstelling van de kids zelf, uitslapen in het weekend, gras maaien.

Persoonlijk tijdschrift

De allerleukste gratis Moederdag cadeaus, zijn de cadeautjes die moeders over 20 jaar nog kunnen herinneren. Dat zijn vaak mooie, ludieke of zeer persoonlijke geschenken. Zoals bijvoorbeeld een tijdschrift over jullie gezin.

Voor het samenstellen van het magazine kun je kijken naar haar favoriete blad. Laat één iemand uit het gezin een column schrijven, maak een shopping met alles wat er op haar verlanglijstje staat, plak er foto’s in van bijzondere herinneringen en maak er zelfs een puzzelpagina bij. Gebruik hiervoor witte A4 blaadjes die je bundelt of een schrift dat niet wordt gebruikt.

Plukboeket

Je mag natuurlijk niet zomaar overal bloemen gaan plukken. Maar misschien hebben jullie wel een weelderige tuin of kunnen jullie langs de weg of in het park een mooi boeket samenstellen.

Een plukboeket kan onder andere bestaan uit: gipskruid, eucalyptus, raapzaad/ koolzaad en klaprozen. Bind de bloemen samen met een sierlijk lint of wikkel het plukboeket in een oud sjaaltje.

Zo zie je maar, de leukste Moederdag cadeaus hoeven niets te kosten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top